Selskabstøj – fra jakkesæt til smoking

xl-0352Når kvinder skal til finere fester eller bryllupper, er der ingen tvivl om at det er kjoler og høje hæle der skal findes frem, og så er der i øvrigt stort set frit valg på farve kombinationer og kjolesnit. For kvinder må gerne skille sig lidt ud og tage en del af opmærksomheden fra deres ledsager. Det betyder dog ikke, at det er fuldstændig ligegyldigt hvad du som mand skal have på til fine fester og begivenheder, faktisk er der ifølge modeeksperterne nogle helt klare retningslinjer, for mændenes valg af tøj, sko og tilbehør. Til finere fester, er der generelt tre hovedvalg når det gælder deres påklædning, og det Kjole og hvidt, smoking eller jakkesæt. Det lyder jo ganske enkelt og ligetil, men det kan såmænd godt være lidt en jungle at finde rundt i den rette etikette. Før i tiden ejede alle finere mænd et sæt kjole og hvidt, eller som nogen kalder det, et pingvinsæt. Kjole og hvidt er det ypperste indenfor fin påklædning til mænd, og det bruges hovedsageligt til storslåede arrangementer som gallafester eller store bryllupper. I dag, er der dog mange mænd, der slet ikke ejer sådan et sæt, da det er meget sjældent det skal findes frem fra gemmerne. Er man den glade ejer af Kjole og hvidt, kan man ikke bare tage det på, hver gang man skal til bryllup, da man som hovedregel aldrig må være finere påklædt end brudgommen. Så overvejer du at iføre dig kjole og hvidt til det kommende bryllup, kan det være en rigtig god ide, at give gommen et kald, for lige at fastslå hvad han skal have på til sit bryllup.

En flot smoking derimod, er en rigtig god investering, da den er finere end det klassiske jakkesæt, men mere alsidig end kjole og hvidt. Til en smoking bør du altid bære butterfly, gerne sort, som er det klassiske, og ellers en farve der matcher den kjole din date bærer. I øvrigt bør man altid gå efter et selvbundet butterfly, og ikke lade sig friste af de mere simple færdigbundne typer. Faktisk er det slet ikke så svært at binde sit butterfly selv, og der er som regel altid hjælp af hente i den herretøjsbutik, hvor du køber det, og ellers kan en hurtig søgning online, også give dig gode tutorials der viser med billeder eller video, hvordan det gøres nemt og hurtigt. Udover butterfly, hører der også en hvid lommeklud til den klassiske smoking. Er butterflyen en anden farve end sort, kan man dog med fordel godt matche lommekluden med farven på butterflyet. En smoking kan bæres ved de fleste større festlige lejligheder, og det tager sig altid godt godt ud.

Et jakkesæt er den sikre investering, der ikke behøver at være alt for hård ved pengepungen, men som du kan bruge igen og igen. Til et jakkesæt hører ofte slips og skjorte til. Et jakkesæt kan bruges til stort set alle arrangementer, med mindre der ligefrem indikeres kjole og hvidt eller smoking i indbydelsen.