At finde den rigtige størrelse – en guide

005Det der med at finde tøj i den rigtige størrelse, kan godt være svært. Det gælder både når man står i en fysisk butik, men i særdeleshed også når man handler online i en webshop. Og det er ellers vigtigt, at man finder den rigtige størrelse, da det gør en stor forskel på, hvordan tøjet falder og føles på kroppen. Er man en stor størrelse, kan dette problem være endnu større, da det kan være svært blot at tage efter den størrelse man normalt bruger, da man kan risikere, at der alligevel ikke er nok plads ved ærmerne eller over brystkassen. Derfor er der et par ting, man skal forberede sig på, når man sætter sig foran computeren.

Først og fremmest, skal du altid sørge for at have et målebånd ved hånden. Og nej, du kan ikke bare gå ud og finde tommestokken i værktøjskassen, du skal have fat i et gammeldags sammenrullet målebånd, da du med det, kan få den mest præcise måling, da det er noget nemmere at håndtere. Når du har fundet målebåndet, sætter du dig ind foran computeren, og så giver du dig tid til at finde en ordentlig webshop. Med ordentlig webshop, menes der en webshop der meget gerne er specialiseret i det du søger, for eksempel tøj til store størrelser. For hvis det er en webshop der udelukkende koncentrerer sig om dette segment indenfor tøj, så ved du, at de formentlig har gode kontakter til dygtige leverandører, og at de har interesse i at tilfredsstille lige denne målgruppe, som du befinder dig i. Hvis du finder en webshop med fokus på store størrelser, er der desuden og en ret god chance for, at de har et meget bredere udvalg i de forskellige varekategorier, end den almene webshop har, når det gælder store størrelser.

Når webshoppen er fundet, og du har fundet en eller flere varer du gerne vil købe, så skal du gennemgå hver enkelt vare for størrelsen. Her er det en rigtig god ide lige at tjekke størrelsesguiden på det website du besøger. Dette er ikke noget der tager lang tid, det er blot en uddybende forklaring til de mål, der er påført ud for varerne. Ofte er størrelsesguiderne udstyret med et billede, der gør det endnu tydeligere, hvor de enkelte mål skal måles fra og til. Det kan måske synes lidt besværligt, at skulle måle sig selv fra top til tå, men hvis du gør det grundigt, kan du spare en del tid i den sidste ende, da du slipper for at skulle sende varer retur, som ikke lige passede størrelsesmæssigt alligevel.

En af de varer hvor man især skal være opmærksom på størrelsen, er jeans og bukser i al almindelighed. For alt afhængigt af mærke og jeans type, så varierer størrelserne meget. For eksempel kan et par jeans have det samme taljemål som et andet par jeans, men målet omkring låret kan være forskelligt, hvor det ene par kommer til at sidde for tæt, mens det andet, er et bedre valg for dig. Dette finder du kun ud af, ved at måle, og sammenligne de forskellige jeans. Også skjorter skal gerne sidde pænt til kroppen, og er man en stor størrelse, bør man lægge ekstra fokus på brystmålet på den skjorte man køber, samt ærmelængden.